
Sadece Karakolunu Koruyan Asker ve Suriye Çarpıtmaları
Hükümet, Suriye aleyhine kamuoyu oluşturmak istiyor. Güneydoğu’daki her türlü terörün kaynağı olarak Suriye gösteriliyor. Gerçekleri bilmek hepinizin hakkı. Terör bitirilmiş, AKP Hükümeti de 2002’de göreve gelmişti. AKP ile birlikte terör yeniden yükselişe geçti. 2003 yılında (31), 2004’de (75), 2005’de (105), 2006’da (111), 2007’de (146), 2008’de (171), 2009’da (80), 2010’da (106), 2011’de (162) güvenlik görevlimiz şehit oldu. Bu yıl şehit sayımızın ise 100’ün altında olduğu biliniyor. Yani, bazı yorumcular, “olaylar arttı, olaylar yükseldi” diyor ama sadece atıyorlar. Eylem sayısı bakımından da geçen yılların gerisinde olunduğu bilinmeli.
Tüm bunlara rağmen, son eylemleri Suriye ile ilişkilendirenlere de sormak gerekiyor, peki geçen yıllardaki eylemlerin arkasında kim vardı? Eğer yine Suriye olduğu söylenirse, o zaman bu ülke ile o hiç bitmeyecek sanılan dostluk neydi?
Sanki ülkemizde ilk kez eylemler yaşanıyormuş gibi bunların arkasında Suriye’nin olduğunu söylemek, sadece Suriye aleyhine kamuoyu oluşturmaya ve başarısızlıklara kılıftır… Siz, teröristlerin bulunduğu sınır ötesindeki kamplara adım atabiliyor musunuz? TBMM’den sınır ötesi yetkisi alınmasına rağmen askeri sınır ötesine gönderebiliyor musunuz? Önce bunun cevabını vermelisiniz… Artık kamuoyu Kandil’den vazgeçti, burnumuzun dibindeki kamplara girilmesini bile “büyük başarı” olarak görecek.
Saygı Öztürk
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.