17 Kasım 2012'da eklenmiş, 184 views kişi görüntülemiş
Petraeus: Libya Saldırısını Yanlış Yorumladık
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : Sadece gold üyeler ekleyebilir.
Websitesi : Sadece gold üyeler ekleyebilir.

Petraeus: Libya Saldırısını Yanlış Yorumladık

CIA eski başkanı David Petraeus, ABD Kongresi İstihbarat Alt Komitesi’nde dün verdiği ifadede, 11 Eylül’ün yıldönümünde Libya’da ABD Büyükelçisi ve 3 güvenlik görevlisinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları, İslam karşıtı filme tepki olarak yorumlamakla hata ettiklerini söyledi.

Petraeus’un, CIA’in o sırada ABD yönetimine verdiği bilgilerin, sahada bulunan insan kaynaklarının yanısıra elektronik istihbarata dayandığını, edinilen istihbarat ve analizin geçici olduğunu belirttiği öğrenildi. Patraeus’un Bingazi’deki Büyükelçilik saldırısının El Kaide bağlantılı güçlerce yapıldığının anlaşıldığını ve söz konusu saldırının İslam karşıtı filmle ilgisi olmadığını da söylediği kaydedildi.

ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve ABD’nin BM nezdindeki Büyükelçisi Susan Rice, Libya saldırılarının hemen ardından yaptıkları açıklamalarda, söz konusu saldırıların İslam karşıtı filme reaksiyon olarak yapıldığını duyurmuşlardı. Libya saldırılarına kadar dünya genelinde bilinmeyen ve yaygınlığı olmayan İslam karşıtı film, tüm dünyada gösterilere neden olmuştu.

Bu arada, Petraeus’u koltuğundan eden eski sevgilisi ve askeri istihbaratçı Paula Broadwell, 26 Ekim’de Denver Üniversitesi’nde verdiği konferansta, söz konusu saldırının saldırganların CIA’in elindeki tutukluları kurtarmak amacıyla yapıldığını iddia etmiş, ancak CIA bu iddiayı yalanlamıştı.

İlgili Terimler :

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.