06 Ağustos 2012'da eklenmiş, 275 views kişi görüntülemiş
Kaçırılan İranlılardan Türkiye Sorumludur
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : Sadece gold üyeler ekleyebilir.
Websitesi : Sadece gold üyeler ekleyebilir.

Kaçırılan İranlılardan Türkiye Sorumludur

İran, Suriye’de kaçırılan 48 İran vatandaşının sağlığından ülkedeki muhalif grupları destekleyen Başta,Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğunu öne sürdü.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani’nin uluslararası işlerden sorumlu danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, Suriye’de kaçırılan 48 İran vatandaşının sağlığından ülkedeki muhalif grupları destekleyen Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğunu öne sürdü.İran’ın Arapça yayın yapan El Alem devlet televizyonuna konuşan Şeyhülislam, Suriye’deki silahlı grupların Türkiye topraklarında eğitildiğini ve Ankara’nın izni olmadan bu gurupların İranlıları kaçırma eylemine yeltenemeyeceklerini öne sürdü. Şeyhülislam, “Katar, isyancılara mali destek veriyor. Türkiye de toprağındaki bazı üsleri bu gruplara tahsis etmiş ve onlara gerekli askeri eğitimi sağlıyor. Eğer Ankara ve Doha’nın yeşil ışığı olmasaydı bu gruplar kaçırma olayına cüret edemezlerdi” iddiasında bulundu.

Sivil İran vatandaşlarını kaçıranların üslendiği yerin Türkiye toprakları olduğunu öne süren Şeyhülislam, Ankara’nın kaçırılan İranlılar’ın can güvenliği ve ülkelerine dönüşü için sorumlu olduğunu dile getirdi.İran Dışişleri Bakanlığı yaptığı resmi açıklamada, kaçırılanlarının asker olduğuna dair yapılan iddiaların yalan olduğunu ve vatandaşlarının kutsal mekanları ziyaret amacıyla bu ülkede bulunduğunu bildirdi. Özgür Suriye Ordusu, kaçırdığı İranlıların görüntülerini yayınlayarak bu kişilerin İran Devrim Muhafızı üyesi olduğunu iddia etmişti.

İlgili Terimler :

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.