05 Nisan 2012'da eklenmiş, 595 views kişi görüntülemiş
Halikarnas Disko nun İskelesi Mühürlendi
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : Sadece gold üyeler ekleyebilir.
Websitesi : Sadece gold üyeler ekleyebilir.

Halikarnas Disko nun İskelesi Mühürlendi

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde dünyaca ünlü Halikarnas Disko’nun yapımına üç hafta önce başlanan iskelesi, sivil toplum örgütlerinin eylemi ve basın açıklamasının ardından mühürlendi.

Kumbahçe Mahallesi’nde 1997 yılından bu yana hizmet veren dünyaca ünlü Halikarnas Disko’nun denize 100’ün üzerinde kazık çakılarak yapılan kaçak iskelesi, dün sivil toplum örgütleri ve vatandaşların iskelede yaptığı pankartlı eylem ve isyanın ardından, bugün saat 14.00’de Bodrum Belediyesi Fen İşleri Amirliği tarafından mühürlendi, iş makinaları ayrıldı ve iskelenin yapımı durduruldu. Fen İşleri Sorumlusu Emin Gümüş ve zabıta ekiplerinin yaptığı mühürleme işlemi sırasında tüm iş makinaları denizden çıkarıldı.

AĞIR PARA CEZASI GELİYOR

Mühürleme işleminin 3621 sayılı Kıyı Kanunu ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nu gereğince yapıldığı ve kaçak iskele nedeniyle disko işlemecisi Süleyman Demir’e encümen kararı ile 80-125 bin lira arasında ceza kesileceği ve Bodrum Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon, turizm sezonunun yaklaşması nedeniyle iskelenin yapımına başlanmasına izin verdiklerini hatırlatarak, ‘Ancak, ‘bir an önce ilgili kurumlardan ön izinleri alıp bize ruhsat başvurusunda bulunun’ dedik. Resmi prosedürleri yerine getirmediklerini görünce, izinler ve ruhsat alınıncaya kadar iskele inşaatını durdurdukö dedi.

ÇAKILAN KAZIKLARIN KALDIRILMASI LAZIM

İskelede ‘Denizde Yağma Varö yazılı pankart açarak basın açıklaması yapan ve kaçak iskeleye göz yumanlara inşaatın durdurulması için 72 saat süre veren aksi takdirde Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise duyarlı toplumun haklı tepkisini gören Belediye Başkanı Kocadon’a teşekkür etti. Karahan, ‘Bu işlemi keşke daha önce yapsaydı. Belediyeler iki metrekare balkon yapan vatandaşın ensesinde boza pişirirken dünyaca ünlü bir diskonun sadece rant amacı uğruna kaçak iskelesine göz yumulmasına izin veremezdik. Kamuya ait olan bir plajda iki futbol sahası büyüklüğündeki yerin işgalini anlamak mümkün değil, çakılan kazıkların ve oradaki sahil işgalinin acilen kaldırılması gerekir, mücadelemiz bu yönde olacakö diye konuştu.

(Doğan Haber Ajansı)

İlgili Terimler :

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.