
Bölünme Anayasasının Ortakları
Öncelikle şu üç soruyu sormak gerek. Anayasa nedir? Ne zaman Anayasa yapılır? Kimler yapar? Anayasa; bir devletin temel örgütlenmesini düzenler. Özetle devleti kuran, devleti örgütleyen hukuktur. Bir devlet stratejik hedefini anayasasıyla belirler. Bu açıdan anayasa, devletin milli siyasetinin ya da temel stratejisinin hukuk diline çevrilmesidir. Ne zaman Anayasa yapılır? Anayasa ya Savaşlarda, ya Darbeler de ya da Devrimler de yapılır. Kimler yapar? Anayasaların yapılması her şeyden önce sistemin üzerine dayandığı ilkeleri ve temelleri oluşturma, yani bir “ kurma işlemi” olduğu için, Anayasaları yapan ya da değiştiren iktidara “ Kurucu İktidar” adı verilir. Kendinden önce var olan hiçbir anayasa hükmüne uymak zorumda olmaksızın anayasayı ilk kez ya da yeni baştan yapan iktidar “ Aslî Kurucu İktidar”, buna karşılık kendinden önce var olan anayasanın maddi ve şekli sınırlarına uyarak değiştirme yetkisini sahip olan iktidara da “ Tali Kurucu İktidar” adı verilmektedir. Kaynak( Teori dergisi; sayı 257) Abdullah Gül’ün itiraf ettiği 2 sayfa 9 maddelik hizmet sözleşmesi, bölünmenin yol haritasıdır.( Vatan Gazetesi, 24 Mayıs 2003) Şunu iyi bilmek lazım Amerika bugün Ergenekon örgütü olarak “ darbe” yapmaktadır ve bu darbe’nin de anayasasını yapmak istiyor. Bu anayasa BOP’ un yani Amerika’nın dayatmasıdır. Peki, bu anayasa da neler olacak? a-) Türk milleti kavramının anayasadan çıkartılması b-)Atatürk milliyetçiliğinin tavsiyesi c-)Kürdistan’a özerklik d-)Başkanlık sistemi e-)Ankara’nın başkentlikten çıkarılması f-)Türk bayrağının değişmesi g-)TSK’nin Milli Savunma Bakanlığına bağlanması ğ-)Eğitim birliğinin kaldırılması h-)Din özgürlüğü adıyla misyonerliğe Anayasal güvence getirilmesi ı-)Dini cemaatlere özel bir statü verilmesi i-) Azınlık Vakıf ve Derneklerine Anayasal teminat! j-) Abdullah Öcalan’a ev hapsi, daha sonra af!
Anayasa Mahkemesi, 30 Temmuz 2008 günlü kararında, AKP’nin Cumhuriyet yıkıcısı faaliyetlerin odağı haline geldiğini hükme bağlamış, ne yazık ki kapatmamıştır. Bugün AKP ve PKK bir karşıdevrim anayasası getiriyorlar. Aralarında anlaşmışlar ve imzalar atılmıştır. AKP’nin başında olduğu Mafya-Gladyo-Tarikat rejiminin anayasası hazırlanmıştır. 24 Mehmetçiğimiz Şehit olduğunda televizyonlara açıklama yapan Cemil Çiçek; “ acımızı içimize gömelim, bu Anayasa’yı ne yapıp edip yapalım”. BOP Eşbaşkanı da bir seneye kadar yapmamız lazım diyor. AKP’nin yapacağı Anayasa’da tek bir hedefi vardır, Türkiye’yi bölüp, parçalamak. Bu AKP Anayasası’nın temel işlevi, Türk milletini kimliksizleştirmek, üniter devlet yapısını federale çevirmek, millet birliğini parçalayıp, çok kimlikli çok etnikli ayrışmış bir yapı kurmak, farklı kimliklere ayrılma hakkı tanımak, ABD’ye küçük lokma olmaktır. Bu Anayasa AKP’lilerin aklama, arındırma Anayasa’sıdır. Referandum yapılarak HSYK ve Yargıtay, Adalet Bakanlığına bağlanarak iktidarın denetimine girmiştir. Hadi oradan diyenlere işte belgesi; Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesinin Başkanı ama “ Hukukçu” değildir! Sürekli Amerika’ya bilgi veren, şikâyet eden bir kişidir; Haşim Kılıç! Dünya’da örneği olmayan anayasa yapmak istiyorlar. Neymiş efendim sivil anayasaymış. Sormak lazım, dünya da Sivil Devlet var mı? “ Sivil Anayasa” dedikleri, devletsizleştiren, kimliksizleştiren bir halkın bağlanacağı kurallardır. Atatürk Devrimini yıkıp, yerine Ortaçağ(gerici) ilişkilere hâkim kılıp, kul ve köle yapmaktır. Yaptığımız eylemler de sorulan sorular genel de aynı. Siz darbe anayasa’sını savunuyorsunuz. Bakın dostlar biz darbe anayasasını savunmuyoruz, karşıyız da. Ama bu yapılacak anayasa darbe anayasasından daha fazla darbeci ve bölücüdür. Bu anayasa’nın yapılması demek, Türk kavramının ortadan kaldırılması demektir.
Türkiye’mizi böldüler. Güneydoğu’da bölücü hükümetçikler kurulmasına sağladılar. CHP pardon Yeni CHP de seçim zamanında cemaatlere, tarikatlara özgürlük, Türk kavramını silme, Libya Teskeresi, aşırı bir Amerikancılık yarışına girmedi mi? Şimdi de Kılıçdaroğlu ne diyor bizim” ideolojimiz” yok! Devrim yapmış bir partinin ideoloji nasıl yok. Atatürk’ün ideolojisi yok muydu? Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in dediği gibi “ ideolojisiz Anayasa diyerek, en
büyük ideoloji” vardır. Yani Amerika’nın bölünme, sömürme ideolojisi. Türkiye Devrim sürecine girmiştir. Ya Karşı Devrim kazanıp tarihten silineceğiz, ya da Atatürk’ün yarım kalan Devrimini tamamlayıp, tekrar tarih yazacağız. Son olarak Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in sözüyle noktalıyorum “Türkiye’ye yabancı zoruyla bölünme anayasasını dayatanlar, Türkiye halkının gücünü öğreneceklerdir”.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.